Hur väljer man bästa antivirus programmet?

Äger du en dator, mobil eller tablett, samt har förbindning till ett nätverk? Då skall du tänka på antivirus. I dagens läge är det mycket viktigt att ha ett fungerande antivirus program. Då du skall välja antivirus program för din dator, är det flera ting du bör tänka på.

Hur många enheter vill du skydda? Bör hela familjens och barnens apparater inkluderas? Hur mycket vill du betala? Vilka funtioner är nödvändiga för dig? Här är en lista av de top 4 saker du bör komma ihåg då du skaffar antivirus.

Kom ihåg kvalitet!

Att ha ett kvalitets antivirus program är mycket viktigt! Därför lönar det sig alltid att börja med att läsa recensioner om de olika programmen. PrivacySharks är en bra sida att börja på ifall man vill ha en snabb och enkelt förstådd översikt av de olika alternativen. Så får du reda på hur bra kvalitet och hur bra beskyddning programmet erbjuder.

Vill du betala?

En kanske självklar poäng att tänka på är ifall man är redo att betala för antivirus programmet? Det finns flera gratis program med basis beskyddning mot virus, och flera av dem fungerar mycket bra och är allt man behöver. Ifall man vill ha en premium verion istället måste man betala, men det finns flera antivirus program som är prisvärda. Allt beror på hur mycket beskyddning och vilka funtioner man själv uppskattar.

Hur mycket beskydd behöver du?

Ifall du bara behöver basis skydd kan ett gratis alternativ av antivirus program vara tillräckligt för dig. För dem som vill ha bättre skydd och fler funtioner lönar det sig att köpa ett premium antivirus paket. Då kan du ha tillgång till beskydd för till eksempel hela familjen. Det finns också paket där föräldrarna har tillgång till barnens aktivitet på nätet eller kan kontrollera deras aktivitet. Vill du beskydda flera olika enheter som dator, mobil och tablett? Har du både Windows och Mac? Då lönar det sig att skaffa ett tuffare antivirus program som skyddar över allt.

Behöver jag en VPN?

De som vill ha den tuffaste beskyddningen lörnar det sig att skaffa en VPN – en virtuell privat nätverk. Det finns både paket med antivirus och VPN men ibland kan det bli för dyrt. Då skulle det löna sig att skaffa endast en VPN. Med en VPN beskyddar du din ip address. Detta gör att du kan surfa på nätet spårlöst och samtidigt skydda ditt privatliv. Då din VPN är aktiverad är all din perosnliga data och information beskyddat, samtidigt som information om dina lösenord, e-post, banktillgång är skyddat. Information kan då inte heller skickas vidare till tredje partner, ditt nätverk är beskyddat, samt så har du tillgång till blockerad material. Detta betyder att du inte endast är skyddad, men att du också har tillgång till en massa ny media som kanske inte syns i ditt land. Kanske är VPN funtionen orsaken till varför du istället vill betala. Då du har tillång till all media från hela världen beroende på vilken leverantör du väljer. Som sagt, lönar det sig att läsa in på vad de olika leverantörerna erbjud

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0