Gör säkra banköverföringar på nätet

Allt mer köps direkt via internet, allt från vanliga produkter till digitala tjänster. Det finns väldigt få saker som du inte kan köpa på nätet. Det gör det också extra viktigt med hög säkerhet när man ska göra betalningar, antingen via banköverföring eller direkt från kortet.

Det finns en del olika saker att tänka på men det är i grunden ganska enkelt att hålla sig säker. Det handlar framförallt om att inte tillåta överföringar du själv inte har startat och att skydda dina uppgifter så gott det går genom olika säkerhetsprogram. Med dessa enkla steg som du kan läsa nedan får du möjligheten att hålla dig säker när du spelar på nätcasino, handlar saker på nätet eller prenumererar på olika tjänster.

Använd ett bra antivirusprogram

Börja med att skaffa ett bra antivirusprogram. Det finns ingen brist på dessa och du kan bland annat titta på alternativ som Bitdefender. Det finns däremot väldigt många alternativ på marknaden och du kommer inte att ha svårt för att hitta något som passar dig. Det finns också gratisalternativ som duger gott och väl.

Ett bra antivirusprogram skyddar inte bara din dator, det håller dig även säker när du använder internet. Det innebär bland annat att programmet skyddar dig från osäkra sidor och ser till att dina uppgifter inte blir stulna. Alla bra antivirusprogram idag kommer med den här typen av skydd och det är ingenting som måste aktiveras, utan det finns hela tiden på i bakgrunden.

Överväg att använda en VPN

En VPN är ett annat alternativ att titta på. Den här typen av program gör det svårare för andra att spåra dig och döljer din IP-adress när du är ute på Internet. Det här är ett bra skydd mot obehöriga intrång i din dator eller anslutning. Samtidigt kan dessa program kryptera och säkra dina person- och betalningsuppgifter.

Det här är ett bra och nödvändigt steg för att hålla dig anonym där ute på webben. Idag har du många som vill hålla ett öga på dig, allt från din egen internetleverantör till kriminella och olika organisationer. Gör det inte enkelt för dessa personer, skydda din identitet och integritet med en bra VPN. Det finns väldigt många att välja bland idag.

Se över betalningsmetoder

Det finns väldigt många olika betalningsmetoder. Banköverföringar anses vara en av de mer säkra alternativen, men det tar ofta lite längre tid med en sådan. Trustly gör det möjligt att göra över pengar till företag och allting sker direkt, trots att det egentligen är en typ av banköverföring.

Du har även kredit- och betalkort som går att använda. Dessa är säkra men det är viktigt att man inte ger ut känsliga uppgifter till någon. Du kan även titta på e-plånböcker som är väldigt snabba och enkla att börja använda.

Med så många olika betalningsmetoder som finns tillgängliga kan det ibland vara svårt att vet vilken du ska välja. Läs därför på om olika betalningsmetoder och lär dig skillnaden mellan olika alternativ. Det kan också vara värt att se över dina säkerhetsinställningar för dina nuvarande betalningsmetoder.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0