De bästa företagen att investera sina pengar i just nu

Även om ekonomin känns osäker i dagens läge under Corona pandemin, så ser det ut som att en ekonomisk återhämtning ändå äntligen är på väg upp. Trots den rådande situationen så kan det vara bra att få en överblick över vilka utdelningsaktier som är värda investering 2020. Här listar vi några, samt diskuterar generella för- och nackdelar med sådana investeringsmetoder och introducerar dig till metoden i sig.

Vad är utdelningsaktier?

Utdelningsaktier är helt enkelt en belöning som betalas till ägarna av en aktie för deras investering i ett företags eget kapital. Trots att huvuddelen av vinsten behålls av företaget – så delas den resterande summan till aktieägarna. Om du planerar att investera i utdelningsaktier ska du leta efter företag med långsiktig vinsttillväxt, låga skulder och en industriell styrka.

Utdelningsaktier har blivit en populär metod senaste åren, eftersom en väl ihopsatt utdelningsportfölj kan ge dig ett stabilt kassaflöde. Med en bra utdelningsportfölj kan du förvänta leva på dina utdelningar efter bara ett par år. Men det kräver såklart att du är väl påläst och har en långsiktig strategi, samt håller koll på aktiekursen regelbundet. Liksom med andra metoder för att investera sina pengar i, kommer detta med sina risker. Första steget är att hitta en väl fungerande handelsplattform, som ger dig tillgång till ett flertal utdelningsaktier så att du kan hitta något som passar dig och din ekonomi bäst.

De bästa företagen på den svenska marknaden just nu

Det finns en mängd olika företag som kan vara värda att investera i på den svenska marknaden, och då ska man kolla på de företag som klarat utdelningen bäst under covid-19. Här är några företag: Castellum, Hufvudstaden, Wihlborg och Vitec. Men några starka aktörer med hög aktieutdelning är även Nordea, Handelsbanken B och Swedbank. Det är viktigt att du konstant håller dig uppdaterad på både den svenska och den globala marknaden, för att hänga med på hur deras kurs går upp eller ner.

När du hittat några som du tycker verkar bra, kan det vara smart att jämföra utdelningsavkastningen mellan olika företag. Om ett företags utdelningsavkastning är betydligt högre än ett liknande företags, kan detta verka lite skumt. Det är då värt att undersöka företaget lite mer djupgående och försäkra att deras utdelningar är säkra. En alltför hög utdelning kan indikera att utbetalningen är ohållbar eller att investerare säljer aktien, sänker dess aktiekurs och ökar deras utdelningsavkastning som ett resultat av föregående.

Nästa steg är att bestämma hur mycket aktier du vill investera i. Du behöver diversifiering om du köper enskilda aktier, och måste därför bestämma hur många procent av din portfölj som går till varje aktie.

Är det en bra idé att investera i utdelningsaktier i dagens läge?

Trots att Corona virusutbrottet skakat den globala men även den svenska ekonomi, så verkar många företag behållit sig friska under denna period. Många företag har fortfarande kunnat upprätthålla, öka eller initiera sina utdelningar, trots osäkerheten som funnits. Men därför är det viktigt att man noggrant sätter in sig i de olika företagen och granskar deras långsiktiga ekonomiska mål.Som vi sett tidigare i historian, när aktiemarknaden kraschar eller försämras så brukar företag som utbetalar utdelningsaktier av kvalité klara sig bra.

Sammanfattningsvis…

I slutändan bör du som investerare fokusera på en effektiv strategi. Vad du än gör är det aldrig en bra idé att byta kurs bara för att du behöver pengarna just nu. Liksom med allt annat i ekonomin går utdelningsinvesteringar upp och ner, och därför är det viktigt att du investerar i hållbara företag och blickar framåt.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0