Antivirus till din Mac med Bitdefender

Behöver du ett nytt antivirusprogram till din iMac eller Macbook, kan du med fördel undersöka vilka möjligheter du har med antivirusprogrammet Bitdefender. Med Bitdefender får man nämligen inte bara ett helt vanligt antivirusprogram, man får i det stora hela ett säkerhetsuniversum som kan ta hand om din säkerhet i kampen mot cyberkriminalitet och ovälkomna hackerangrepp. I artikeln tittar vi på vilka olika säkerhetsventiler och säkerhetsfunktioner du har som användare, om du har en dator eller annan enhet från hårdvarutillverkaren Apple.

Bitdefender Antivirus for Mac

Bitdefender vinner det internationella säkerhetstestet

I kampen om att skapa säker vistelse på det omfattande internet, undersöks årligen vilken säkerhetslösning och vilket antivirusprogram som skapar de tryggaste ramarna för användarna. Med det i åtanke kan man absolut säga att Bitdefender kan kvalificeras för att vara en av världens allra säkraste lösningar, när man tittar på resultaten från de senaste årens tester.

Så sent som i juni 2018 vann faktiskt Bitdefender AV-Test om det antivirusprogram som tar bäst hand om din säkerhet. Det är en jättestor ära, och då testet ger ett betyg baserat på en allmän prestanda, är det verkligen inte fy skam. Andreas Marx, direktören för AV-Test, uttalade sig även i detta tillfälle, att Bitdefenders Mac anti-malware protection betygsätts till 100 %, vilket måste sägas vara något av en prestation. Och det ger då även en indikation om att Bitdefender inte är helt fel ute när de påstår att de är bland världens ledande inom antivirusprogram.

100 % säkerhet med Bitdefender

Det faktum att Bitdefender skapar helt trygga ramar åt dig när du surfar på din Mac, ger dig friheten att njuta av alla de funktioner som Apple erbjuder online. Därför kan man sänka garden och slå sig fri, för så snart man stöter på något som skulle kunna innebära minsta lilla hot för dig eller din hårdvara, så alarmerar Bitdefender dig med ett alarm om att du är på väg ut mot något som eventuellt skulle kunna vara en scam eller ett bedrägeri.

Tre fördelar med Bitdefender

Totalt sett delas Bitdefenders tjänst upp i tre kategorier, Protection, Performance och Privacy. Det är med denna kategorisering som Bitdefender valt att visa dig hur de gör en skillnad både gällande användarvänlighet, säkerhet och integritet.

När det gäller säkerhet fungerar Bitdefender som det optimala antivirusprogrammet. Med alarmering och blockering undviker du att hamna i internets farliga hörn, och samtidigt alarmeras du och stoppas om du av misstag eller utan vetskap skulle ha påbörjat nedladdning av filer som eventuellt kan vara skadliga för dig och din dator. För användarvänlighetens skull kan man även använda Bitdefender till Mac för att blockera oönskade annonsprogram. Det är faktiskt en funktion som många av oss längtat länge efter. Med Bitdefender slipper du på så sätt att störas av irriterande och betydelselös reklam, som du inte specifikt har efterfrågat, därmed blir din vistelse på internet snabbt mycket enklare.  

Med användarnas hjälp har Bitdefender tagit antivirusprogrammet till nya höjder. Här har man nämligen valt att optimera prestandan, således att Bitdefender inte på något sätt påverkar hur din enhet presterar. För dig med behov av en snabb Mac är det genialt då man annars snabbt kan känna att ens antivirusprogram går och blir en belastande faktor istället för att det blir ett av de program som man faktisk är som allra gladast för. Det visar sig då även i förhållande till hela programmets användarvänlighet.

Med betyget ”Bäst i test” har Bitdefender nämligen korats som det mest användarvänliga antivirusprogrammet på marknaden, när man frågar användarna själva. Det beror bland annat på den snabba scanningen och den molnbaserade tjänsten som gör det lätt och överkomligt för användaren att nyttja programmet, vilket hela 500 miljoner användare världen över redan gör idag.

I förhållande till den sista kategoriseringen, nämligen Integritet, har Bitdefender tagit den internationella samhällsdebatten avseende hanteringen av känsliga personuppgifter på allvar. Resultatet har blivit ett klockrent exempel på hur den perfekta lösningen, vad gäller integritet, ska se ut. En av de mest banbrytande funktionerna med Bitdefender till Mac är att man inte längre vidaresänder alla möjliga känsliga personuppgifter, när man till exempel agerar på sociala plattformar såsom Facebook och Twitter.

Istället för att bara öppna upp, vilket man skulle göra utan sådana integritetsåtgärder, ser nämligen Bitdefender till att alla de vidarebefordrade uppgifterna krypteras på ett sådant sätt att varken Facebook eller någon annan social plattform för den sakens skull kan använda dem i exempelvis reklamsyfte. Det måste då sägas vara en värdefull känsla, när man gång på gång hör talas om hur känsliga personuppgifter skickas runt fritt till folk och myndigheter med dolda avsikter.

Bitdefender – support dygnet runt

Om du jämför Bitdefender till Mac med andra antivirusprogram, skiljer sig Bitdefender åt då de erbjuder support dygnet runt. Denna service ser man inte hos många av Bitdefenders konkurrenter. Men för att göra något annorlunda tillhandahåller Bitdefender närvarande support i tron om att det även medverkar till att användaren känner sig mer säker, när de navigerar runt online och surfar på nätet.

På så sätt behöver man inte vänta på återkoppling om man är rädd för att ha utsatts för ett hackerangrepp eller annan form av läcka, som potentiellt kan skada dig, din ekonomi eller i värsta fall din familj. Den direkta tillgången till support gör även att hela uppsättningen kring Bitdefender är mer hanterbar för en användare, som kanske inte känner sig helt trygga och säkra när de upprättar sådana program. Det skapar överlag en bättre och mer närvarande känsla mellan leverantör och konsument.

Har du inte tidigare haft känslan av eller provat krafterna med de många funktioner som Bitdefender tillhandahåller, så kan du med fördel läsa mer om hur Bitdefender fungerar till Mac på deras hemsida. Då är du säker i kampen mot cyberkriminalitet och kan vistas säkert online. 

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0