VPN-tjänsten som fungerar bäst i Sverige

Denna artikel tar upp hur man ska göra för att kunna titta på film eller tv-serier i ett annat land på Netflix. Som bekant har Netflix infört restriktioner för vilka användare som får se olika typer av underhållning baserat på vilket land användaren befinner sig i. Det resulterar i att många användare inte för tillgång till de serier och film som de vill titta på. Läs mer här om du vill veta mer om hur du ska göra för att komma runt dessa restriktioner.

Denna lilla guide ger dig en sammanfattning av hur VPN och Netflix fungerar. Förhoppningsvis kommer detta att spara tid, energi och frustration när du letar efter riktigt bra VPN tjänster för Netflix som fungerar och är stabila.

Streamingsidor på internet blir allt vanligare och har också blivit ett allt populärare sätt att både titta på film och tv-serier. Det är ett enkelt och praktiskt sätt själv kunna bestämma när och var man vill titta på tv. Genom att titta via sin bärbara dator, surfplatta ellet genom sin smarttelefon kan man i princip titta på sina favoritprogram överallt utan att man behöver ladda ner eller spela in någonting alls.

Visst du detta om geoblockering?

Om man är en Netflix-användare och har en förkärlek för exempelvis amerikanska tv-serier från USA så kan det på senare tid ha blivit lite problematiskt för dig att följa dina favoritprogram. Netflix har som du kanske har märk infört restriktioner i form av blockeringar. Något som heter geoblockering och det är en förkortning för geografisk blockering. Det betyder ungefär som det låter. Att man blockerar material för användare som befinner sig på en viss geografisk placering.

Du har kanske redan testat många VPN-tjänster för att försöka komma runt detta och då vet du säkert att tjänsterna skiljer sig åt både vad gäller funktion och pris. Det är viktigt att komma ihåg att just Netflix har gjort det extra svårt att använda en VPN-tjänst.

Även om det fortfarande finns några VPN-tjänster som fungerar med Netflix fungerar de allra flesta inte särskilt bra. Det beror bland annat på att Netflix aktivt blockerar de flesta VPN-tjänster (det handlar alltså om att så fort Netflix får nys om att en IP-adress tillhör en server som används i ett VPN-nätverk så blir den IP-adressen spärrad. Vilket betyder att den servern inte längre kan användas. Det gör att alla VPN-tjänster ständigt behöver utvidga sitt nätverk av servrar.) Eller så kan det bero på hastigheten på din anslutning.

Många VPN-tjänster är helt enkelt för långsamma för att fungera bra vid streaming. Det resulterar i buffring, avbrott och att videomaterialet hackar. Dessutom har Netflix gjort en inställning som mäter användarens surfhastighet. Netflix har infört ett minimikrav och begär att användaren lever upp till en viss hastighet för att kunna titta på film, serier och allt annat av deras underhållning. Det betyder att man som användare blir blockerad vid för låga hastigheter.

Detta är något som påverkar VPN-användare eftersom krypteringen som sker i en VPN-tjänst ofta saktar ner anslutningen och surfhastigheten. Därför kan det vara en bra idé att sätta sig in i vilka VPN-tjänster som fungerar bra med Netflix om det är just Netflix man vill titta på.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0