Cyberattacker ökar och blir dyrare för företag – Investera i ditt företags framtid så tidigt som möjligt

Cyberbrottslighet ökar, konsekvenserna av utförda cyberattacker tar längre tid att åtgärda och fler företag förlorar mer pengar till följd av det.

Dagens cyberattacker förändras – från de företag de väljer att attackera, till de tekniker som används för att utföra dem, till vilken typ av skada de orsakar. Resultaten av cyberattacker kan vara mer förödande än någonsin, vilket gör det viktigare än någonsin för företagare att vidta rätt säkerhetsåtgärder för att minimera riskerna.

Hur cyberattacker kan undvikas

Varje företag som använder sig av internet riskerar en cyberattack, det vill säga att praktiskt taget varje företag idag är illa utsatta.

För att förhindra cyberattacker bör ditt företag utbilda anställda i cybersäkerhet. Detta inkluderar utbildning om hur man undviker virus och andra skadliga programvaror, som att inte klicka på okända e-postmeddelanden och främja den övergripande medveten om just cybersäkerhet. Sådan kunskap ska de inte bara besitta på kontoret, men även när de arbetar hemifrån.

Alla företag bör också installera och använda antivirusprogram på varje enskild enhet. Internetanslutningen bör dessutom vara utrustad med en brandvägg konfigurerad för att hålla ute cyberkriminella. Alla program som ska motverka cyberattacker måste också se till att uppdateras regelbundet och detta ska gärna göras automatiskt, annars är det inte ens lönt att införskaffa sådana säkerhetssystem.

Investera i företagets framtid

Att vidta alla de säkerhetsåtgärder som krävs för att minska risken för cyberattacker är inte bara en komplex process men det kan också bli dyrt. Antivirusprogram och brandväggar är i och för sig inte det dyraste, men med många anställda och många enheter kan det kosta en hel del. Dessutom kanske ni hade tänkt betala en föreläsare för att komma och undervisa de anställda om cybersäkerhet på kontoret.

Oavsett vad det kostar så se det som en investering i företagets framtid. Det kanske känns som tråkiga pengar nu, men i det långa loppet spar ni pengar på det eftersom lyckade cyberattacker kan bli oerhört kostsamma.

Om pengarna inte finns där just nu kan ett företagslån utan säkerhet agera som en hjälpande hand på vägen, åtminstone om ni har en tillräckligt stabil ekonomi för att återbetala lånet i tid.

Cyberattacker kan även skada företagets omdöme

Även om fokus ofta ligger på hur kostsamma cyberattacker är, är det viktigt att inte glömma hur dessa kan resultera i att företags omdömen kan skadas. Även om det är svårt att kvantifiera helt, kan företag som faller offer för större cyberattacker uppleva att deras varumärke är avsevärt skadat.

Kunder, och till och med leverantörer, kan känna sig mindre säkra på att lämna sin känsliga information i händerna på ett företags vars IT-infrastruktur har varit under attack minst en gång tidigare. Därför är det inte bara viktigt att investera i företagets framtid för pengarnas skull, men även för att företagets goda rykte ska bibehållas.

Om en hackare en gång får tillgång till kunders och leverantörers namn, adresser, telefonnummer, e-postadresser och i värsta fall deras kontouppgifter, kan detta eliminera förtroendet för verksamheten. Även om företaget optimerar sin IT-infrastruktur efter en sådan attack kan tilliten från kundernas sida vara ett minne blott.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0