Recension av Battlefield 2042

Battlefield 2042 är det senaste spelet i den populära Battlefield-serien. Spelet utspelar sig som namnet antyder år 2042 när ett globalt krig mellan USA och Ryssland har brutit ut. Vi har testat spelet på PS5 och blivit mycket imponerade med grafiken och den maxade spelupplevelsen.

Detta är också det första FPS-spelet som erbjuder stor multiplayer som har utvecklats med PS5 i åtanke. Detta märks verkligen på grafiken och spelet ser helt makalöst vackert ut. Samtidigt så är mycket av Battlefieldkänslan kvar, även om Battlefield 2042 känns nytt och fräscht.

Som du kanske redan vet så utvecklas och produceras Battlefieldserien av den svenska spelstudion Dice, som har huvudkontor i Stockholm. Detta gör det självklart extra kul att spela Battlefield och är rolig information att ta med sig om man inte hade koll på det tidigare.

Fullt fokus på multiplayer

I Battlefield 2042 så har Dice valt att inte erbjuda någon singleplayer, utan allt krut har lagts på att kunna erbjuda en så maxad multiplayerupplevelse som möjligt. Självklart kan detta kännas lite surt för den som tycker om kampanjer och liknande, men faktum är att det lyckades galant.

Multiplayerupplevelsen är fantastiskt. Det är fullspäckat med stora och levande banor och addera detta med att kampanjerna i de senaste Battlefieldspelen ofta har varit nedvattnade och ganska oengagerade så är det lätt att landa i att Dice tog rätt beslut när de bestämde sig för att lägga allt krut på multiplayer.

Det finns tre olika spelsätt, men för Battlefieldveteranen så kommer förmodligen Battlefield Portal att vara någonting som du finner högintressant. Dice har tagit tillbaka ett antal banor från Battlefield 3 och Bad Company 2. Dessa går nu att spela med den uppdaterade grafiken från 2042. Detta leder till nostalgiska spelupplevelser där man får spela två av de mest populära Battlefieldspelen i modern tappning.

Känt Battlefieldrecept

Battlefieldreceptet är likadant för 2042 som för andra upplagor i serien. Stora banor som kryllar av olika fordon och med 64 eller 128 spelare i varje match. Detta leder till att spelet kan kännas igen och går snabbt att plocka upp för den som tidigare har spelat något Battlefieldspel. Samtidigt så är det mycket som är nytt.

Det finns en massa ny utrustning att använda sig av där några av höjdpunkterna inkluderar en gripkrok som gör att man snabbt kan ta sig upp för byggnader, eller en vingdräkt som möjliggör att man kan sväva från hustak till hustak. 

De traditionella klasserna är också utbytta mot 12 olika specialister, alla med olika förmågor, styrkor och svagheter. Detta leder till ännu mer valfrihet när det kommer till hur du väljer att spela spelet.

Sammanfattningsvis

Vi blev allt som allt mycket imponerade av Battlefield 2042. Spelet ser helt otroligt ut och Dice har verkligen tagit grafiken till nästa nivå även den här gången. Spelupplevelsen är som sagt igenkännbar med tidigare upplagor av Battlefield, men det märks verkligen att Dice har försökt ge spelarna någonting nytt och fräscht. Det är självklart synd att det inte finns någon singleplayer att ta del av, men den maxade multiplayerupplevelsen gör att detta är en mindre nackdel som är lätt att förbise.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0