Så fungerar Avast Online Security

Avast Online Security är ett säkerhetstillägg tillägnat dem med Google Chrome på sin enhet. Det är en helt kostnadsfri säkerhetsprodukt från Avast som används av miljontals människor världen över för att styrka säkerheten online. Men hur fungerar detta smarta tillägg egentligen, hur använder man det och hur installerar man det?

Skydda dig när du surfar online

Avast är, som du säkert redan känner till, en av de främsta aktörerna inom antivirusprogram idag. De har över 435 miljoner användare och påstår sig förhindra mer än 66 miljoner hot varje dag. Men för dem räcker det inte med att styrka sina användares säkerhet med hjälp av deras antivirusprogram. De vill gärna vara en bidragande faktor till den ökade säkerheten online på andra sätt också.

Med Avast Online Security får således användare möjlighet för ett tillägg i deras webbläsare som kontrollerar varenda hemsida man befinner sig inne på. Helt gratis! Det meddelar en om huruvida hemsidan tillämpar de säkerhetsåtgärder som behövs eller inte. Men den ger en också notifikationer kring huruvida hemsidan har bra eller dåligt rykte. Detta är fördelaktigt för alla, oavsett vilka sorters hemsidor du befinner dig på. Inte minst är det viktigt att försäkra dig om hemsidans legitimitet när du genomför transaktioner online eftersom inte bara din integritet riskerar att utsättas för fara, men dina pengar kan också hamna i fel händer.

Man vet aldrig vad som lurar på internet och därför är det bäst att alltid vara på den säkra sidan. Såklart bör Avast Online Security kompletteras med Avast antivirusprogram för att stärka säkerheten ytterligare, men ett webbläsarskydd är ett rätt steg på vägen åtminstone! Då minimerar du risken för att din enhet utsätts för ett virus i första hand.

Anonymisera din online-aktivitet

Förutom att öka säkerheten online kan du med hjälp av Avast Online Security även anonymisera din trafik online. Tillägget förhindrar nämligen att hemsidor samlar in information om dig och spårar din surfhistorik via cookies. Detta kanske känns som något som inte borde vara möjligt i första hand, men faktum är att hemsidor samlar in så mycket information om dess besökare som möjligt för att bättre kunna marknadsföra sig och sälja tjänster.

Med Avast Online Security däremot kan du blockera detta och därmed få en mer privat och bättre surfupplevelse. Då slipper du inte bara dela med dig av din privata sökhistorik, men undviker också att få väldigt specifik reklam riktad mot dig.

Så installerar & använder du Avast Online Security

Som med alla deras andra program är även Avast Online Security väldigt enkel att använda. När du genomfört installationen, vilket du gör snabbt och gratis genom Avasts hemsida, visas tilläggsikonen i fältet för Google Chrome (bredvid adressfältet). Varje gång du surfar in på en hemsida kommer ikonen att ändra färg beroende på hur säker eller osäker hemsidan är, samt visa ett nummer. Detta nummer illustrerar hur många spårningssystem som upptäckts på hemsidan. Du kan även själv betygssätta hemsidorna med tummen upp eller tummen ner för att hjälpa andra besökare i framtiden.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0